Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand
Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand Solar Veranda / Carport XL vrijstaand

Solar Veranda / Carport XL vrijstaand

7.410,68

De XL Solar Veranda is door zijn royale afmeting zeer geschikt om toe te passen als Carport. De licht doorlatende zonnepanelen zorgen voor een unieke uitstraling.

+ -
Toevoegen aan winkelwagen
Levertijd: 4-6 weken

De XL Solar Veranda is een robuust Veranda systeem waarbij de zonnepanelen dienen als dakbedekking. De onderconstructie is gemaakt van zwaar gelamineerd en geschaafd Douglas hout. Door de dikke staanders en ringbalken van maar liefst 18×18cm is de Veranda uitermate geschikt om te gebruiken als Carport. Door de zware uitvoering zijn grote overbruggingen mogelijk. Hierdoor kan je er met gemak 2 auto's onder parkeren. De Solar Veranda / Carport is eenvoudig uit te breiden met wandmodules zodat eenvoudig een berging gerealiseerd kan worden.

LET OP! Getoonde afmetingen zijn de maatvoering van het dak welke onder een hoek van 10 graden wordt gemonteerd. De afmetingen van de onderconstructie zijn te vinden onder het kopje "afmetingen". Vermelde afmetingen zijn breedte × diepte.

 

Het doe-het-zelf pakket bestaat uit:

Veranda

 • 4 of 6 staanders 18×18×250cm (t/m 548cm 4 staanders)
 • Liggers 8×20cm en schoren 14×14cm
 • Dwarsligger 18×18cm
 • Tussenbalken 5,8×14cm
 • Gootplank 2,8×19,5cm
 • Bevestigingsmateriaal en een uitgebreide montagehandleiding

Daksysteem

 • SOLID Bifacial 370 Wp zonnepanelen
 • Aluminium beglazingsprofielen 
 • Sier-kliklijsten in RAL9005/9010/7016
 • Glasdelingsprofielen in RAL9005 t.b.v. koppeling panelen
 • Afwerkkoof onderzijde t.b.v. wegwerken bekabeling en evt. optimizers
 • Eindschotjes, bevestigingsmateriaal en een uitgebreide montagehandleiding

Optioneel

 • Betonpoeren  
 • Gootsysteem  
 • Solar Edge Optimizerset  

 

 

Downloads:

Afmetingen:

 

Veel gestelde vragen

Uit wat voor soort hout bestaat de constructie?

De Solar constructie is gemaakt van duplo verlijmd douglas hout. Dit betekent dat het hout geoptimaliseerd en goed gedroogd is en dat er twee lagen hout tegendraads op elkaar zijn verlijmd. Het hout kan hierdoor nauwelijks kromtrekken en de kans op scheurvorming wordt hiermee geminimaliseerd. Hierdoor heeft deze houtsoort een zeer lange levensduur.

Welke zonnepanelen worden er gebruikt?

Op het dak van de Solar Veranda liggen SOLID 370 Wp glas-glas zonnepanelen. De zonnepanelen worden geproduceerd in Europa en zijn van zeer hoge kwaliteit. De zonnecellen zijn gelaagd in veiligheidsglas waardoor deze ook zichtbaar zijn via de onderkant. De ruimte tussen de zonnecellen zorgt ervoor dat de panelen licht door laten waardoor deze uitermate geschikt zijn voor een veranda. De 60 efficiënte dubbelzijdige zonnecellen zijn goed voor 370 Wp wat zelfs nog op kan lopen onder gunstige omstandigheden.

Is het dak waterdicht?

Ja, het dak is volledig waterdicht. Het aluminium profielsysteem aan de bovenzijde is speciaal ontwikkeld voor de SOLID zonnepanelen. De profielen zijn voorzien van beglazingsrubbers en het dak van de Veranda wordt gemonteerd onder een hoek van 10 graden. Hierdoor valt het zonlicht langer over de dag op de zonnecellen en worden hemelwater en vuil vlot afgevoerd.

Moet ik betonpoeren gebruiken?

De betonpoeren zorgen ervoor dat de staanders vrij staan van optrekkend vocht. Langdurig vocht in het hout is niet wenselijk. Bovendien zorgen onze betonpoeren met verbrede onderplaat (40×40cm) ervoor dat ze Solar Veranda gebouwd kan worden op een degelijke fundering. Wij zullen dus altijd adviseren de betonpoeren te gebruiken bij het bouwen van de Solar Veranda.

Wat is het verschil tussen een omvormer en een Solar Edge optimizerset?

Optimizers zorgen ervoor dat de opbrengsten van elk afzonderlijk paneel maximaal zijn. Heb je op bepaalde panelen last van schaduwvorming dan blijven de overige panelen optimaal opbrengsten leveren. Bij een standaard omvormer worden de zonnepanelen serie geschakeld aangesloten. Wanneer er op één paneel schaduw valt zal het gemiddelde van alle panelen omlaag gaan. Bij gebruik van optimizers zal alleen op dat ene paneel met schaduw het gemiddelde omlaag gaan. Gemiddeld leveren de optimizers 15 tot 20% meer rendement op.

Wat zijn de opbrengsten? (indicatie)

 • 9 panelen: 3330 KwH
 • 12 panelen: 4440 KwH
 • 15 panelen: 5550 KwH
 • 18 panelen: 6660 KwH
 • 21 panelen: 7770 KwH
 • 24 panelen: 8880 KwH

Wat zijn de garantiebepalingen?

SOLID 370 WP zonnepanelen: 30 jaar product garantie + opbrengstgarantie

Solar Edge-optimizers: 25 jaar

Solad Edge-omvormer: 12 jaar

Moet ik een vergunning aanvragen?

Wanneer je een Solar Veranda gaat bouwen is het verstandig om vooraf uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt. Hierbij wordt er vaak gekeken naar de hoogte, afmeting en locatie van de Veranda. Het hoogste punt van de Solar Veranda is 299cm. Hiermee hou je aan de voorkant een doorloop van 215cm. Tot 300cm mag je vaak vergunningsvrij bouwen. Hoeveel vierkante meter je zonder vergunning mag bebouwen is afhankelijk van de omvang van jouw perceel. Ook de locatie van jouw perceel wat bebouwd mag worden verschilt per gemeente. Raadpleeg voor meer informatie https://www.omgevingsloket.nl 

Wat is de levertijd?

De levertijd van de Solar Veranda is ongeveer 3 a 4weken.

Is de montage moeilijk?

De montage van de Douglas constructie en aluminium bovenbouw inclusief zonnepanelen is goed uit te voeren door een (redelijk) ervaren doe-het-zelver. Het best kan je dit met zijn tweeën doen. Hierdoor heb je minder kans op schade en het tilt een stuk makkelijker. De Solar Veranda wordt geleverd als compleet doe-het-zelf bouwpakket voorzien van een duidelijk montage handleiding, bitjes, boortjes, schroeven etc. Al het hout wordt al op maat aangeleverd. Enkel de staanders dien je op het werkt zelf op de gewenste hoogte te zagen (dit kunnen wij ook kosteloos doen). Mocht je na het lezen van de montage handleiding of tijdens de montage nog vragen hebben zijn wij altijd telefonisch bereikbaar ter ondersteuning. Het aansluiten van de omvormer en/of optimizers naar de meterkast kan je het beste overlaten aan een erkend installateur. Hierdoor weet je zeker dat de zonnepanelen naar behoren werken en is de aansluiting voor de verzekering gedekt.

Kan ik de Solar Veranda ergens bekijken?

Dat kan! In onze showroom te Kapelle hebben wij een vrijstaande Solar Veranda opgesteld. Wij werken uitsluitend op afspraak. Zo kunnen we je op het gemak de constructie laten zien en je voorzien van handige tips de je kan gebruiken bij het bouwen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Aan verlanglijst toevoegen / Toevoegen om te vergelijken
Copyright 2024 Doe Het Zelf Veranda - Powered by Lightspeed
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »